ik breng creativiteit & vernieuwing in je organisatie

en hiermee beweging en zo (nog) betere resultaten

mijn diensten

Gewoon©olav is de organisatiecoach voor creativiteit & vernieuwing. De voorwaarde om ECHT stappen met elkaar te zetten naar lekker onbevangen werken, oftewel blije professionals. En als we zo kunnen werken zorgen de resultaten voor zichzelf. Met mijn DOE-aanpak, goed gevulde ToolBox en creatieve pioneersgeest maak ik problemen klein om zo (weer) met elkaar aan de slag te gaan!

Wil jij een creatieve en prikkelende blik (“hofnar”) met visie in jouw organisatie? Dat kan! Ik ondersteun, adviseer en train voor creativiteit & vernieuwing, zodat we ECHT stappen met elkaar kunnen zetten. Dit doe ik met de volgende diensten:

  • gewoon©olav | ondersteuning en advies vanuit mijn specialisme: Management-Leiderschap | Veranderkunde | Organisatieontwikkeling
  • proeftuin | een eigen omgeving in de organisatie met ruimte voor creativiteit & vernieuwing
  • van doorleven komt wijsheid | training om te ervaren dat het doorleven van kennis de basis is voor (persoonlijke) ontwikkeling en wijsheid

onbevangen werken

Altijd jezelf kunnen en mogen zijn!

Als je jezelf kan zijn – in welke rol dan ook – dan hoef je niet na te denken over het “gewenste” gedrag. En dat geeft zoveel rust & ruimte in je hoofd dat je veel efficiënter je werk kan doen. En dat maakt blije professionals die zorgen voor (nog) betere resultaten.

Als we onbevangen kunnen werken, is er een lager verzuim, minder verspilling, betere resultaten en blije inwoners!

gewoon©olav | Ondersteuning & Advies

Management-Leiderschap, Veranderkunde en Organisatieontwikkeling zijn mijn specialiteiten. Vooral opgedaan bij de beste leerschool: vallen, opstaan en ….. weer doorgaan (leren). Mijn opleidingen/trainingen (Toolbox) in combinatie met de ervaringen maken dat ik de materie heb doorleeft en daardoor “eigen” heb gemaakt, vandaar gewoon©olav! Kijk bij DIT HEB IK GEDAAN voor meer info.

proeftuin

Wie wil er niet een plek waar je lekker onbevangen kan experimenteren en innoveren met de drie vrolijke V’s: Vak, Vakgenoten & Vakontwikkeling? En waar je beschermd wordt van de drie boze B’s: Beleid, Bureaucratie en Bazen!

Een dergelijke proeftuin is volgens mij (en vele andere) noodzakelijk om te ervaren dat het ook anders mag en kan in je organisatie. Want ervaren is geloven, toch? Ik help de juiste voorwaarde te creëren voor een proeftuin en ondersteun de mensen in de proeftuin om vanaf de start de juiste stappen te zetten. Want helaas gaat de volgende stelling maar al te vaak op: ‘we hebben altijd tijd en geld om het over te doen, maar niet om het meteen goed te doen!’ En dat wil ik graag voorkomen.

training | van KENNIS naar WIJSHEID

Training om kennis om te zetten in wijsheid. Kennis is nodig om netjes volgens protocollen te kunnen werken. Wijsheid daarentegen is noodzakelijk om met lef & durf te kunnen werken vanuit de Bedoeling. Maar hoe ga je van kennis naar wijsheid?

Het DOORLEVEN van kennis is hierbij de sleutel!

Want als je je kennis doorleeft wordt jouw eigen ervaring toegevoegd aan deze kennis. Mooie woorden, maar wat houdt het nu precies in? Het beste te beschrijven met een simpel voorbeeld.

Je weet (kennis) dat een houtkachel heet is. Het voelen (ervaren), maakt dat je het ECHT weet (wijsheid).

In de training gaan we dus vooral ervaren, En dan toegespitst op het ervaren van je eigen gedrag. Met andere woorden: bewust worden van je gedrag. Bewust worden door een spiegel voor te houden op allerlei manieren. Door mij als “hofnar” (met humor, warmte en ), je trainingsgenoten, hond (meester in het voelen van jouw ..), organisatie-opstellingen en …. meer 

Laten we gewoon gaan beginnen! Want DOEN is het nieuwe denken.